2008. dec. 2.

Advent 2008

Fahéj, ánizs, vanília illat:) készülnek az ünnepi díszek, kopogtatók, adventi koszorúk, tálak......

A hangulat már bekúszott a bőr alá.

A számban a puncs ízét érzem, lassan 8 éve főzöm, osztatlan sikerrel.
  • Hagyományos és mai magyar konyha magazin 2000. dec
    Hozzávalók:10 dkg barna cukor,1-2 narancs leve és héja,1 dl rum vagy konyak,1-1 körömnyi vanilia és gyömbér,15 szem szegfűszeg,1 l vörösbor, 1 csipet őrölt bors
  • Tálaláshoz: 5-5 dkg mazsola,aszalt füge és mandula


    A cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk), majd a narancs levével és a rummal/konyakkal felöntjük. Csak addig hagyjuk a tűzön amíg az összes cukor feloldódik. A gyömbért, a vaniliát, a szegfűszeget és a narancs vékonyan lehántolt héját beledobjuk és jól összekeverjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük, sőt ha lehet egész éjszakára.
    Másnap a bort felmelegítjük - de nem forraljuk fel -, majd a rumos fűszeres keveréket beleszűrjük, és egy csipetnyi őrölt borssal megbolondítjuk.
    Az előmelegített, hőálló poharak aljába néhány szem mazsolát, apróra vágott fügét és mandulát dobunk, erre merjük a forró puncsot.



Rita

Nincsenek megjegyzések: