2008. nov. 28.

Nem vagyunk webáruház

A félreértések tisztázása végett.
Nem áruluk olyan csomagokat amikkel te magad dekorálhatsz, és nem szállítunk ki dekorációt, hanem mi dekorálunk.
Pár éve felmerült ugyan ez a csomagos ötlet, de személy szerint nekem ez több okból sem jön be.
Egyediségre, új megoldásokra törekszünk, ez a gondolatmenet és az egyen pakkok nem férnek meg.
A másik állandó kérdés amin néhányan spórolni próbálnak, az, hogy olcsóbb e a székhuzat ha csak kibérlik és maguk rakják fel. Hogyne lenne! Persze, olcsóbb. De valóban az?
Esküvő előtt én ugyan nem szeretném arra áldozni az időm, energiám, hogy még huzatokért autózzak, és aztán még persze valahogy vissza is kell juttatni.
Jó, oké nekünk is van kiszállási díjunk (ha nem a közelünkben van a rendezvény) de ez, a készülődés amúgy is gondterhes időszakában nekem állat nyűgös lenne.
Na és akkor ugye még ott van a leglényegesebb pont, hogy fel is tudjátok majd rakni jól?
Mert azért megkötni mondjuk 100 db, 3 méter hosszú selyem masnit az nem ugyanaz, mint egy cipő fűző! Ez akkor szép ha egyforma, és nem lehet többször próbálkozni, mert már az első után gyűrött lesz a selyem.
Aztán meg van az a variáció, hogy a barátnők segítenek a termet kidekorálni, hát nem kétlem a lelkesedést, és azt sem, hogy vannak valóban értő, ügyes kezű kreatív barátnők is. De ez azért egy szakma. Itt kell a tudás, a gyakorlat, a kellékek, a rutin. Ez nem egy hobbi délelőtt, amin jól érezzük magunkat és ez a lényeg. Már hányok a sok feltekert borostyános oszloptól, a cérnán lógatott villanykörtére fújt színes lufiktól, a krepp-papírból hajtogatott girlandokról, vállalom, vessetek a mókusok elé.
Van akinek felhívtuk a figyelmét, hogy persze bérelhet tőlünk kellékeket de akkor előző éjjel nem sok marad alvásra. Somolygott, majd az esküvő után becsületére válljék bevallotta, nem hitt nekünk, de igazunk lett, 1/2 órája maradt alvásra a fia esküvője elött!
Máskor csak székhuzatot kellett vinnünk, mert egy Keresztanya minden mást maga szerzett be, készített el, neki volt 5 fő segítsége, így aludtak 3 órát. Rákérdeztünk, mondják már meg anyagilag hol tartanak, elájultunk, kétszer annyinál, mint amit mi kértünk volna! Szétmászkálta magát mire mindent megvett, megvarratott és a végén ugye a nyakán is marad ez a sok kellék amivel nem hinném, hogy utána bármit is tudott kezdeni.
Hacsak felbuzdulva, ez a másik, amin újra és újra megdöbbenek, kitalálta, hogy eztán dekoratőr lesz.
Mert ugye politizálni, focizni, főzni éééés dekorálni mindenki tud.Ha már egymás mellé teszünk pár szál virágot az is egy csokor, és hirtelen mindenki virágkötő is.
Nem szeretném megkérdőjelezni senki preferencia sorrendjét, és a pénztárcákba se láthatok bele, de át kéne gondolni mit szeretnétek látni azon a bizonyos nagy napon. Mert a fotós ugyebár megörökíti egy életre, és az emlékekben is megmarad a benyomás.



Rita

Nincsenek megjegyzések: