2008. okt. 16.

Két megoldás

Muszáj szót ejtenünk róla, hiszen ennek a nyárnak fontos tapasztalása a kiszámíthatatlanság.

Tudjuk, hogy a terveitekben nem szerepel mindig "B" verzió, és mikor erről kezdünk beszélni az olyan nem szeretem érzés. Nem két álmotok van.
De ne dugjuk a fejünket a homokba, főleg hogy ugye ez az esemény nem ismételhető.
Ha szól a fotós, hogy lemaradt a csókról azt ugye lehet, de a mi munkánk nem ilyen.

Ha kora tavasszal csokis rózsára készülünk "A" verzióban kell legyen "B" is, a váratlan hőmérséklet változások miatt, mint ahogy ősszel is elolvad a csoki gyűrű ha már annyira hideg van, hogy az utolsó 1/2 órában, mikor már minden kész a gázégőkkel befűt a vendéglátó (nem röhög!) .

Van, hogy 43 fok van(!) mert nem huzza fel a sátor falát a tulaj, hogy a huzat ne vigye el a szalvétát. Az, hogy a dekoros rákká veresedik egy dolog, na de a virágok szabályosan megfőnek a vázában. Majd lefagyott a kezem, mert nem volt már más választásom, mint kérni egy lavór jégkockát és azt szórni a vízbe, hogy ne legyen baj. Kéne figyelmünk egymás munkájára, van olyan helyszín ahol ez megy, van ahol nem, mi mindig igyekszünk toleránsak lenni, és menteni a menthetőt.

Volt, hogy a nyáron nagyon fázott/nagyon izzadt vendégsereg. A virágok szempontjából a 40 fok nem kedvező. Ilyenkor a liliom például ellágyul, elrohad, a bimbók megfőnek..... veszélyes. A gerbera és úgy általában a lágy szárúak kényesebbek.
A rózsák bírják a legjobban, főleg az ecuadori rózsák, sose volt még baj velük.

A csokrok átvétele mindig nehéz kérdés, mert mi ugye óvjuk védjük, megfelelő hőmérsékleten tároljuk. Van, hogy szivaccsal párnázott vázában tartjuk ,hogy a váza pereme se nyomja meg a fejeket és aztán jön egy rokon és a kánikulában berakja a csomagtartóba.
Óvatosan rakja be, és van alatta puha pléd is, de ez olyan brutális, mint a macskát langyos vízbe fojtani (bocs). Ott ugye nincs légkondi, és amint elindul a kocsi az első kanyarban megkezdi a görgést! Jujj!

Többnyire meglepődtök mi mindenre figyelmeztetünk Benneteket, de hát ez a dolgunk. Az első megbeszélés minimum egy óra, a pasik ettől behalnak ezt értjük, nekünk is vannak itthon férfilények :) Sok mindenre kell koncentrálni, hogy a végeredmény "olyan" legyen. Fogjunk össze, mi minden tudásunk belerakjuk, átadjuk de persze csak ha az adásra van "vevő".

Rita

Nincsenek megjegyzések: