2009. okt. 10.

Úton

Reggel a menyasszonyi csokorral a kezemben az út szélén navigáltam Mónit, aki egy Suzukit vontatott kifelé az árokból.
Pár perccel előtte téptük fel az autó ajtaját, a két srác egy karcolás nélkül kászálódott ki belőle, szerencséjük volt. Móni az egyik, én a másik ajtaját rántottuk fel az elötte vagy 60 métert az árokban féloldalasan, megállíthatatlanul felénk szánkózó kocsinak.
A mai nap sok szempontból is felejthetetlen, egyrészt szezont zártunk, másrészt nem is akárkik esküvőjét dekoráltuk (kedves ismerős rendezvényszervezőink házasodnak össze ezekben a percekben) harmadrészt megúsztunk egy csúnya ütközést.
Mikor tele a kocsi virágdíszekkel, csokrokkal, állványokkal, halomban állnak a huzatok, a selymek soha nem száguldozunk őrülten. Most is csak haladtunk szépen szabályosan, és a dolog csak úgy megtörtént, nem velünk de egy szempillantás alatt szereplőivé váltunk.
Mikor így dolgozni megyünk minden gondosan be van hátra pakolva, kivéve a menyasszonyi csokrot, amit én vízzel teli vázástúl akármilyen hosszú útra is megyünk ott szoronatok a kezemben, hogy ne legyen baja. Ahogy ma fékeztünk és még nem is tudtuk, hogy megússzuk-e, végig arra gondoltam, jaj mindjárt ez az autó itt köt ki a szélvédőnkön és összetör szőröstűl-bőröstűl-csokrostúl, Móni meg azt mondta, jaj a Teklának ezt, hogy magyaráztuk volna meg?!
Szóval megúsztuk mi is, a srácok is. Az előttünk haladó két autóstól mondjuk megkérdezném, hogy vajon mi a büdös francért nem álltak meg. Szerencsére volt még még két autónyi ember rajtunk kívül is, akik fejvesztve rohantak segíteni, ki tolta, ki húzta, ki a vontató kötelét hozta ....
A vicc az volt amikor közülük az egyik észrevette, hogy nem akármit szorongatok még akkor is a kezemben hanem egy menyasszonyi csokrot, nagyon tetszett neki :))

1 megjegyzés:

Móni írta...

Személy szerint a napom ennek tükrében telt el,igen elgondolkodtam.
Azon is, hogy miért két nőnek kellett rohanni, feltépni az ajtaját az autónak és miért nekünk kellett kihúzni az árokból egy autót? Emberségből, lelkiismeretből.A csodálkozó hölgy, halkan megjegyezte ezt nem sűrűn látni, igen ritka jelenségnak lehetet tanúja.
A csokrok és minden egyéb éppségben megérkeztek.
De továbbra is a szemem előtt csúszik felénk az autó......
Móni