2008. nov. 10.

Helyszínek I.rész - dekorációs és egyéb szempontok

elrendezés, berendezés, hozzáállás, lehetőségek
Kezdjük a szigetszentmártoni Mártoni Csárda és Fogadóval. ez szűkebb pátriánk.

Kora tavasztól késő őszig az épület melletti sátorteraszon mulathattok.
Hideg időben szabadtéri ernyős hősugárzókkal melegítenek ha szükséges.
Nyári szezonban, a közvetlen víz part miatt felmerülhet a kérdés van-e szúnyog , kezeskedem, nincs.

A belső, az maga a vakolt épület fal, a többi sátorfal. Az alábbi kép még a sátorterasz kialakítása elöttti állapotot mutatja:



A terasz 6m széles, majdnem középen (ahol a lépcső kezdődik ami a kishídra vezet) töréssel.

Ez a főasztal miatt fontos szempont. Akik a törésen túl ülnek a baloldalon nem látják a főasztalt, ha az a hátsó traktusban van. Ez a bizonyos hátsó fal idén ősszel kapott egy könnyűszerkezetes zárást. Ez az alábbi fotókon még nem látszik.
Ebben az elrendezésben korlátozott a főasztal, max. 6 fő fér el. Természetesen van megoldás a bővítésre "u" alakú toldással.
A főasztal két helyre rendezhető be, a már említett hátsó részre, ill. a lépcsővel szembeni falra.
Utóbbi esetben nem csak 6 fős főasztalban kell gondolkodnotok, akár sokkal többen is lehet. Így a Duna látványa a főasztal felől nagyon szép.



Ha körasztalos elrendezést szeretnétek az plussz költséggel jár, mert a hely nem rendelkezik vele. Ez esetben benneteket terhel a körasztal, és a rávaló terítő bérleti díja, ill. a szállítási költség. Ha a dekorációt mi készítjük ennek intézését szivesen magunkra vállaljuk, és leegyeztetjük partner cégünkkel.



A sátor fém váz szerkezete lehetőséget ad, virággömbök, átttesző lágy esésű organzák hangulatfény...rögzítésére.
A külső teret igények és fontossági szempontok alapján díszítjük.
Van aki úgy gondolja a szertartás kb. 1/2 óra, nem az a kiemelt helyszín hanem a terasz, hiszen a vacsora és a tánc ott zajlik.
Míg mások úgy gondolják, hogy azért az eseményért gyűlnek össze a vendégek ami kint zajlik, konkrétan a szertartásért, az igenek kimondásáért, a mulatság már ennek az apropóján történik.
A Mártoni Csárda az évek alatt számtalan igen kimondásának lett szem és fültanúja.
A kis tó aranyhalakkal, tündérrózsával, szökökúttal, hidacskával, a part kikötővel, hajóval kedves romantikus helyszín.




A világítást a fali karok, és a terasz melletti domboldalban lévő alacsony lámpák szolgáltatják, szóval fényár nincs, de hangulat világítással, mécsesekkel ez megoldható.
A térkövek a tűsarkoknak nem tesznek jót.De ennél nagyobb probléma sose legyen.
A soroksári Duna-ág gyönyörű vízivilága további nézelődésre, kirándulásra is jó apropó. Az olyan eredendően pesti lánynak, mint én, még ennyi év után is maga a csoda az a rengeteg állat, és ez a képes lapra illő táj.
Szárcsa, vadkacsa, búbosvöcsök, vizicsirke, hattyú, sirály, gém, gólya, teknősbéka.... felsorolni is hosszú mennyi állat él itt vizen és parton.
Rita



Nincsenek megjegyzések: