2011. jan. 29.

Kör vs Tábla

A hagyományos keretek között tartott esküvői vendégfogadás többnyire ültetett vacsorát jelent.
Na de mi mellé? Melyik a szebb? Melyik a praktikusabb?

A kör asztalokhoz 8-12 főt javasolt ülteti, érdemes rákérdezni, hogy a 160 vagy 180cm átmérőjű asztalban gondolkozzunk.
A helyszínek rendezvényszervezői (ha jól felkészültek) rendelkeznek olyan berendezési rajzokkal amik szemléltetik a kör vagy a tábla asztalos ültetést. Ha nem, akkor is fotókat előző rendezvényekről hasznos megnézegeti ez ügyben.

Én imádom a körasztalokat, egy 10 fő társaság jókat tud beszélgetni körülötte.
Optimális dekorációs szempontból is, középen egy jó méter körüli hely marad a terítés után mely szabad felületként szolgál.
Nyilván cateringes kollegák agyvérzést kapnának, ha nem említeném, hogy fontos végig golndolni a tálalást.
Ha két - három óriási sültes tál is felkerül, akkor számítsunk erre már a dekoráció tervezésénél is.
Cserébe viszont kérhetjük, hogy érkezéskor ne legyenek üdítős, ásványvizes palackok jól megkomponált dekorációnk körül ;)
A kör asztalok helyigényesebbek a táblánál, esetleg nehezebb beosztani a vendégsereget az általa behatárolt létszámra.
De szerintem kellemesebb körülötte a beszélgetés, mint másik esetben ahol többnyire jobb és bal szomszéddal, vagy a szemben ülő két emberrel lehetséges a kommunikáció.

Tábla asztalnál 6 főnként javasolt az asztaldísz, ez kör asztalnál értelemszerűen 10.
Tábla asztalnál viszont kisebb megoldás is elegendő lehet, úgyhogy ezzel most ki is kompenzáltam a piszkos anyagiakat :))

A hosszú asztalsoroknál történő ültetés régi udvarok előkelő vacsoráit idézi, ügyes dekorációval lehet nagyon elegáns (is).
Ezt csak azért említem, mert sokszor hallottam, hogy a hosszú sorok milyen kiábrándítóak. Attól függ ugye, hol és hogyan oldjuk meg.

Tábla asztalokból összeállított sornál gondoljunk a mozgási lehetőségekre.
20 főnél több vendéget már nem érdemes ültetni egy blokkba, különben nehéz lesz felállniuk és kiküzdeniük magukat a többiek zavarása nélkül.

Többször tapasztaljuk, hogy a rendezvényhelyszínek szokásjoga diktál, ami nem feltétlen a legtökéletesebb mindenkinek.
Nem egyszer érkezünk helyszínbejárásra és javaslunk más asztalokat, más elrendezést. Miért ne? Ha egy másik berendezési forma, egy az ottani hagyományoktól eltérő megoldás konkrét esetben praktikusabb és látványosabb akkor ne féljünk eltérni a szokásoktól.


Rendezvény eszközök bérléséért forduljatok partnerünköz, a Vrent-hez.  Évről évre bővülő kínálattal állnak ügyfeleik rendelkezésére.Körasztaloktól a rendezvénysátorig mindent megtalálható kínálatukban.Kedvesek, gyorsak, megbízhatóak.

Rita

Nincsenek megjegyzések: