2010. okt. 29.

Bizonytalan vagyok! Vagy nem? Vagy igen?

Igen! Nem!

Nézem a 4 esküvő c. műsort a Viasaton. Némelyik széria megdöbbentő. 
Kicsit utána olvastam a neten miket irkálnak róla.Van az a típusú néző akinek kényszere minden valóság műsort fikázni, őket hagyjuk is.
Minden esküvőjét szervező menyasszonnyal megnézetnék legalább egy-egy részt. Tanulságos.
A három fős minősítő konkurencia nagyjából leképezi az általános vendégkört. Mert ha azt hinné bárki is, hogy a háttérben a meghívottak nem ugyanígy véleményeznek minden apró kis részletet, az nagyot téved. 
A különbség csak annyi, hogy bár itt sem pacekba mondják bele a versenytársak a véleményt, de itt legalább ország-világnak.
Jó, aki megszeretné nyerni az egzotikus utat az le kell, hogy pontozza a másik esküvőjét, ez tény.
Míg nyilván a saját vendégeid érdeke ezt nem kívánja. De, hogy lehetetlen mindenkinek a kedvére tenni az fix.

Szinte nincs is olyan megbeszélésünk ahol az első alkalommal ne hangozna el, hogy "bocs ha kicsit bonyolultak vagyunk, meg bizonytalanok", meg hogy "jaj, nem is tudjuk mi legyen". Van, hogy egy jól irányzott kérdéssel szétbombázunk egy hosszan felépített koncepciót. Kiderül, hogy amit elképzeltetek az a valóságban nem úgy van, nem működik, nem lesz jó.

Elképedek, mikor beleolvasok fórumokba, ahol a lányok vadidegenek véleményére hallgatva választanak dekorációt, menyasszonyi csokrot, ruhát, helyszínt ... 
Olyanok "segítenek" akik szintén első esküvőjükre készülnek! Akik a saját rendezvényükkel kapcsolatban szintúgy felteszik ugyanezeket a kérdéseket! 
De más életében persze felelősség nélkül mindenki köpenyes igazságosztó. 

Úgyhogy mire az adott téma szolgáltatójához eljut a pár addigra már alaposan be lett pörgetve. 
Mondták a magukét otthon szülők, a munkahelyen a kollegák, a barátok, a netes jószándékúak.... Csak egy egészen picit kell bizonytalannak lenni és már maga alá is temet az egész.

Személyiség típustól függően más és más a hozzáállás, "engem nem érdekel mások véleménye, mert ez a mi esküvőnk, elég ha nekünk tetszik"-től a "szeretném ha kivétel nélkül mindenki szuperlativuszokban beszélne erről az estéről, és még az Anyósom is dobna egy hátast"-ig.

Amit tiszta szívből ajánlanék lehet mérlegségem okán :), hogy mérlegelj! Ne kérj mindenkitől tanácsot! Mert aztán kapsz, és ott állsz majd  tanácstalanul egy rakás tanáccsal és kérni kell valakit aki segít válogatni belőlük ;-)

Rita

Nincsenek megjegyzések: