2010. jan. 19.

Miközben kiváncsiskodunk, kérdezgetünk ...

összeismerkedhetünk. Persze csak akkor ha beszélgetünk. Ha beszélgettek velünk.
Különben az ember csak műsort szór, annak meg sok értelme nincs, és unalmas is.
Ezeket az eleinte óvatos, majd egyre nagyobb röhögésekkel tarkított beszélgetéseket nagyon szeretem. Isteni véletleneket, vicces élményeket és romantikus sztorikat halottunk az elmúlt években. Annál jobban rátok illik majd a dekoráció minél többet dumálunk előtte.
Ilyenkor sok más téma is felmerül az esküvővel kapcsolatban, nem csak a dekoráció. Pl. a meghívók. A tavaszi esküvők meghívóit lassan aktuális postázni, átadni!
2-3 hónappal az esküvő napja előtt a papír meghívókat, 1 hónappal legalább előtte az e-mailben küldötteket már ideje elintézni.
A nyári esküvőknél még ennél is hamarabb szükséges figyelmeztetni a rokonokat, barátokat mert sok cégnél tavasszal már megbeszélik egymással a kollégák ki, mikor menjen szabadságra.
Ha külföldi vendégeket is meghívtok, őket már akár 1/2-1 évvel is értesíthetitek. Így lesz idejük kedvezményes jegyet foglalni, illetve szabadságolásuk, utazásuk részleteit tisztázni.
Meghívott vendégként szeretünk egy-egy kedves ismerős esküvőjére készülni, ha vidéken van szállást foglalni, új ruhát, cipőt vásárolni...
Nincs szerintem túl korai időpont ezzel kapcsolatban.
A közvetlen családnak illik személyes látogatás során átadni az esküvői meghívót, de ha tehetitek akár mindenkinek. Így nem fordulhat elő, hogy esetleg párotok nagynénijét, unokatestvérét ... nem ismeritek fel a nagy napon.
Máig emlékszem (pedig nem most volt) egy hónapig mást se csináltunk a férjemmel, mint minden szombat, vasárnap sorra látogattuk egymás rokonait. Először a fontosabbakat, majd a távoliakat, mert hát még ez is számít persze :) Hogy miről beszélgettünk már rég nem emlékszem, de arra, hogy a leendő férjemmel milyen boldogan mentünk és, hogy kedves, meghitt órák voltak arra igen.

Rita

Nincsenek megjegyzések: