2009. szept. 21.

Hortus Hungaricus

A hétvégére ahogyan azt minden évben ilyenkor átalakult a virágpiac.
A standok helyét átvették erre a napra a kiállítók, mi a pénteki szakmai napot látogattuk meg.
Olyan ez (annak aki még nem volt) mint a BNV növényekre hangolva.
Magyar kiállítók mellet sok külföldi és minden amit csak el lehet képzelni növények,termesztés, kellékek témában.
Azokon a helyeken ahol máskor mondjuk a rózsát vásároljuk uborka és paprika fa nőtt ki a földből, míg a parkoló autók helyét most japán minikert foglalta. Volt elmaradhatatlan kajás részleg sülő kolbászokkal... szóval adott volt a lehetőség, hogy jól érezzük magunkat.
Láttunk/hallottunk kint sok jó és gondolat indító terméket, használható ötletet, megfogadható ajánlást ill. hosszan néztük a kötészeti maratont ahol hat kellékes cég virágkötői mutatták be újdonságaikat.

Ami sokat foglalkoztat mindkettőnket az már a 2010-es esküvői trend, és ennek láttuk már nyomait több helyen is, visszaigozolván elmélkedéseink helyességét.
Rábukkantunk olyan cégre is akiknek eddig csak a honlapját bújtuk, de most jó volt személyesen is megismerkedni és megosztani a tapasztalatokat.

No meg hát vásároltam is persze :) a Szász Írisz Kert hagymáiból jó sokat, remélem tavasszal már a virágok képeit is mutogathatom. És a Mediterrán piac standján chilei araukáriát, szóval most ültethetek és várhatok türelmesen, ez ugyan nem az erősségem de sajnos még a kedvemért sem valószínű, hogy ez a fenyő most hipp hopp megnőne.



Rita

Nincsenek megjegyzések: