2009. aug. 15.

Esküvői dekoráció körtével bolondítva

A gödöllői Szent István Egyetem étterme magas, tágas és világos, nagylétszámú esküvői vacsorák megrendezésére is alkalmas. Mikor elmentünk helyszín bejárásra szinte egyértelművé vált a színvilág. Az aranybézs masnik árnyalata tökéletesen megyezett a márvány borítású oszlopokkal, de az asztalra már valami mást találtunk ki.
Fruzsi nem hagyományos megoldást keresett, de a nagyon extrém is távol állt tőle, nagyon hamar azon kaptuk magunkat, hogy a szóba jöhető gyümölcsöket soroljuk. Mikor elmondta, hogy kedvence az az igazi mesekönyvekben látható sárga körte, oldalán kicsi piros folttal akkor megszületett bennünk a döntés, irány a nagybani zöldség piac!
Móni osztott-szorzott és benyögte, hogy 60 kg-ra lesz szükség!!! A zöldség piacon nem mozogtunk annyira otthonosan, mint a Florán, furcsa volt az is, hogy tök sötét volt, szinte az autók fényszórója volt csak ami segített a felfedezésben. Mellettünk hatalmas két kerekü kocsikon hihetetlen mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt toltak árusok/vásárlók.
A virág kompozíciók magas vázák tetejére, és gyümölcstálakra kerültek, az ültetőkártyák kis levelek voltak a vendégajándék körtékbe szúrva.
Mit ne mondjak van ebben a szakmában elég izgalom hétről hétre, most nem csak a virágokért aggódtunk, hogy össze ne törjenek ... de még a körték körül is űztük muslicákat, hogy ki ne kezdjék ezt a tetemes mennyiségű gyümölcsöt. A műhelyben körte és rózsa illat érdekes elegye terjengett. (A 600 télapónak nincs illata, de erről nem most.)


Forrás: http://www.kreativeskuvosziget.hu

Nincsenek megjegyzések: