2009. ápr. 23.

Olcsó esküvő dekorációs megoldások

Gazdasági válság van, de azért a kecske is jóllakhat és a káposzta is megmaradhat. Készülhet profi dekoráció olcsón, olcsóbban.

Mikor árajánlatot adunk csakúgy látatlanban még nem tudunk sok mindent, és az árak igen általánosak. Aztán kiderül, hogy kicsivel szűkösebb a költségvetés, és ezzel sincsen semmi baj, hiszen bőven van ajánlatunk spórolós variációkra is.
Amin spórolnék:
  • Dobócsokor
    A hagyomány szerint a menyasszonyi csokrot kell eldobni, és még ha ez hirtelen fájó búcsú is, gondoljatok arra, hogy ez csak virág, pár nap és úgyis elhervad, helyette tietek az évszázad pasija! és a barátnőiteknek érdemes lesz ugrani :) nekem pl. tuti nem kéne egy kisebb, más virágokból készült csokor egy ilyen helyzetben
  • Autódísz
    Vagy csak masnit, szalagokat kérnék az autóra, vagy felhasználnám a díszt svédasztalra, anyakönyvezető asztalára, ajándékos asztalra stb… de főasztal dísznek NEM! A nyári meleg, a menet szél megrendezi a kompozíciót, arról nem is beszélve, hogy az a jó autódísz ami konkrétan a kocsi motorháztető formájára, színéhez passzol, ez a legritkább esetben egyezik a teremdekoráció színével, stílusával...

  • Koszorúslánycsokor
    helyette kardíszeket használnék
  • Asztaldíszek
    Egy-egy asztaldísz költségvetése nem csak virágszál/db árból áll, hanem a beszerzést, elkészítést és kihelyezést is magában foglalja, amennyiben kaspóba/állványra/vázára épül akkor még növekszik ezek árával, vagy bérleti díjával. A nem tűzőtt kompozíciókhoz, kevesebb virág, növény és munkaóra kell, ezért aztán jóval olcsóbbak. Egy fej virág egy kis tálban, hidrokristályban, vagy egy cserép virágos növény kaspóban is kiváló dekoráció!

  • Anyakönyvezető asztal dísze
    sok helyen megoldható, hogy a főasztaldísz először itt "szerepel", majd kerül végleges helyére, de két szép vázában kíváló dekorációként szolgálhat a két szülőköszöntőcsokor is

  • Textil dekorációk
    pl. egy hídon a hosszú selyem helyett elég néhány csomópontban megkötött masni, élővirág helyett plafon dekorációként elegendő lehet a selyemvirág, de amin nem spórolnék az a főasztal háttere!

Olyan rendezvény helyszínt választanék ahol nem kell falakat, ajtókat, ablakokat eltakarni, érdemes körülnézni mert van sok olyan szép terem ahol nincs ezekre szükség. Megkérdezném az étteremvezetőt, hogy van e dekorosuk, hiszen általában akit a hely ajánl annak a dekoros cégnek már van méretre készült textiliája, székhuzata.... és esetleg nincs kiszállási díja, mert közeliek. Tisztáznám pontosan mit ad az étterem, mert sokszor a főasztalszoknya, a szalvéta.... alapfelszerelés, és ez esetben kár fizetni érte.

Mit nem tennék? Nem szeretnék előző éjjel csüngeni a létrán, szalvétát hajtogatni, és ültetőket rakosgatni... Nem kérném meg a barátnőimet, rokonaimat se, pihenjenek ők is, és legyen számukra is öröm és meglepetés az esküvőm napján belépni. Nem vennék meg több guriga organzát, selymet, több karton művirágot, 10-15 vázát.... bérelni sokkal takarékosabb.

Alapvetően a hangsúlyt a dekorációban nem a külső szertartás helyszínre, a kapura, az ajtóra helyezném, hanem belülre, ahol órákon át majd szórakozunk.

Következő bejegyzésemben arról írok majd, min nem spórolnék

Költségkímélő megoldások asztaldíszítésre:

Rita

Nincsenek megjegyzések: