2009. jan. 31.

A szomszéd fűje mindig zöldebb...


Avagy jó magyar szokásainkról, átültetve az üzleti életre.
A történet mára érett meg bennem, talán a hideg és a nyűg hozta ki belőlem.
3 éve indult útjára a név: KÍVÁNSÁG LÁMPÁS.

Hogyan született, a nagy ötlet?
-Hosszú hónapok előkészítő, felderítő, kitartó munkájával.

Miért pont ez?
-Mert, ha ember látott már fantasztikus és különleges dolgot akkor ez az.

Hogy jött a név?
-Az előszobában mászkálva ( közben a Ritával telefonon beszélve)
mi legyen??? mi legyen???? égi lámpás?repülő lámpás? de hát küldenek hozzá tollat is!!! Állj, ha írunk rá és elrepül, akkor a kívánságainkat írjuk rá akkor KÍVÁNSÁG LÁMPÁS!!!

Tehát kedves olvasó, számotokra egyértelmű, hogy mi találtuk ki, és elsőként általunk került az országunkba ez a szerkezet.

De!!! Nem sokáig örülhettünk, mert a hatóságok nem engedélyezték a forgalmazását.
Tűzoltósági engedély szükséges hozzá amit épp eszű tűzoltó nem ad meg. 500 m magasságig emelkedik fel, természetesen nem az a veszélyes, hogy felszáll, hanem az hogy az időjárási körülményeket szigorúan be kell tartani!!

Szél, helyszín, eső stb... De ugye az enyhén ittas vendégekkel elég nehéz betartatni.
Hiába vállalja a felelősséget a megvásárlás után, ha baj lesz itt kopogtatnak.
Ezért sírva, de beláttunk nem ér annyit a dolog, hogy veszélyeztessük a vállalkozásunkat.

Majd tavaly télen megcsörrent a telefonom, egy hölgy hívott, arra kért legyek viszonteladója az általa behozott nagyszerű KÍVÁNSÁG LÁMPÁSNAK!!!!!
Aki ismer annak mondanom se kell, hogy köpni-nyelni nem tudtam.

És igen van embereknek mersze, Nekem akarja eladni az előbb említett módon született terméket, az ő ötlete szerint. Őrület, komolyan.

Annyit kérdeztem, hogy sikerült megszerezni a szükséges papírokat a forgalmazásához.
Egyszerű volt a válasz: -Ügyesen!

Napokig lesújtott a hír, mára fogalmazódott meg bennem a tény a zsenikről, feltalálókról, szerencsétlenek ezért bolondulnak meg.

A következő mondatot utálni fogom, mert műhely titkot árulok el:

Itt mindenki tized annyiért rendelheti meg magának a lámpást, mint amennyiért itthon próbálják meg eladni.
Kedvesek, segítő készek.


Felhívom mindenki figyelmét arra a tényre, hogy ez egy régi katonai jelző rendszer, ami a mai világban egy tengerpartról elengedve szív szorító látvány.
De nekünk nincs tengerpartunk csak Balatonunk stb...
Tehát egy erdő közepéről, reptérről, lakóházak között felengedni veszélyes.


Pff, pfff talán távozott a gőz az agyamból.....

Ui: A szomszéd fűje mindig zöldebb, amíg le nem ég!!!


Móni

2 megjegyzés:

András írta...

Kedves Móni!

Megjegyzésként csak annyit fűznék hozzá, hogy azért mert Ti kitaláltatok valamit - pontosabban nem Ti találtátok ki, mert ezt a kínaiak már jó pár száz évvel ezelőtt megtették - és azt más is ötletesnek, jópofának tartja, mindjárt fel kell adni a dolgot.

Ha más megtudta szerezni a forgalmazáshoz szükséges papírokat - egyébként ez alatt milyen papírokra kell gondolni - akkor Ti is meg tudtátok volna tenni. Mert ha ez így van ahogy leírtad, vagy Ti nem voltatok elég kitartóak, vagy a korrupció gyanúja vetül a szakhatóságokra.

A névvel kapcsolatosan pedig tudtommal létezik a Wish Whisper nevű termék aminek a magyarra fordítása a Ti Kívánság Lámpásotok. Ezzel pedig akkor nem dobtatok nagyot.

Az pedig, hogy egy kínai oldalt ajánlasz a saját terméked helyett, arra buzdítva a leendő vásárlót - aki sajnos nem a Te vásárlód - hogy egy általad is veszélyesnek tartott terméket vegyen meg külföldről, csak hogy a konkurenciádat szorongasd, nem túl jófej cselekedet.

Ráadásul a 10-ed ár kicsit túlzás, annál is inkább, hogy 1000 db alatt szóba sem áll a gyártó senkivel, és a postázási költségekről, a további behozatali adminisztrációkról nem is beszéltünk.

Csalódottság, sértődöttség és mások kommentálása helyett inkább vedd fel a kesztyűt és dolgozz az ügyön.

Szerintem megéri.

Üdvözlettel: András

Névtelen írta...

Kedves András!

Nem írtuk, hogy mi találtuk ki, ez egy több ezer éves hadi technikai eszköz, állításod ez esetben hogyan is lenne összeegyeztethető a kínai forrás ajánlásával?

A whisper szó nem jelent lámpást, ha hiszed ha nem igen is a magyar elnevezés tőlünk származik.

És ha hiszed ha nem, próbáld csak ki lehet rendeli akár 50 db-ot is, elég hozzá egy angol nyelven írt levél, és James pár órán belül visszaigazolja és már postázza is.

Mérlegeltük a lámpás használatának következményeit, tűzbiztonsági szakemberrel történő többszöri konzultációk után így döntöttünk. Mindenki más meg úgy dönt ahogy akar.

A bejegyzés azért született mert megkeresett minket valaki és pofátlanul TÖBBSZÖRÖS áron nekünk kínálta továbbforgalmazásra az álltalunk kitalált néven.

Saját blogunkon megírtuk személyes véleményünket, te is a tied, nekünk nem kell a kesztyüd.

Rita